Un fotograf occidental a surprins cateva imagini socante din timpul si dupa Rascoala Boxerilor, care a avut loc in China, intre anii 1898 si 1901.
Picatura chinezeaca este un termen in care se impletesc teroarea fizica si cea psihica asupra celui care trebuie sa o suporte. Vinovatul trebuie sa simta in toata fiinta sa durerea, iar in timp ce viata sa i se scurge din corp sa aiba timp sa-si regrete faptele. Poate nicio tara din lume nu are o atat de bogata traditie a culturilor, precum China.
Decapitare, strangulare, infometare, erau metode acceptate de executie, iar uneori condamnatii suportau zile intregi de chinuri, inainte sa moara. Fotografiile de fata au fost realizate in timpul si dupa Rascoala Boxerilor, un moment deosebit de turbulent si violent din istoria Chinei. Cadavrele celor ucisi sau parti din ele erau lasate in mod deliberat mai mult timp pe strazi, ca un avertisment pentru ceilalti.
Unul dintre cele mai inspaimantatoare instrumente de tortura era Cutia Mortii. Un prizonier sta legat de mani si cu o franghie de gat, intr-o cutie, asezat pe bucati de piatra sau lemn. Treptat, acestea ii sunt luate de sub picioare, iar pe masura ce el coboara, funia il strange si mai tare de gat, moartea fiind extrem de dureroasa si lenta. Detinutul care se afla intr-una din fotografii in Cutia Mortii a avut „noroc” cu un prieten, care l-a otravit inainte de a trece prin marile chinuri.