Acasă CIUDATENII Lacul Natron din nordul Tanzaniei PIETRIFICA orice animal care atinge apa! VIDEO

Lacul Natron din nordul Tanzaniei PIETRIFICA orice animal care atinge apa! VIDEO

10736

Lacul Natron din nordul Tanzaniei pietrifica orice animal care se aseaza sau se scalda in el. Nick Brandt a fotografiat aceste animale de piatra, potrivit agerpres.ro.

Asemeni Styxului, fluviul din mitologia greaca ce separa lumea celor vii de taramul mortilor, misterioasa intindere de apa condamna la moarte orice pasare care vine in contact cu ea.

Extrem de ostila vietii animale, temperatura lacului poate atinge 60 grade C, iar nivelul de alcalinitate variaza intre pH 9 si pH 10,5, precizeaza revista New Scientist. In plus, asa cum arata si numele, lacul Natron este plin de carbonat si bicarbonat de sodiu, calcifiind pe loc animalele care se incumeta sa vina in preajma.

„Am descoperit animalele pe malurile lacului. Nimeni nu stie exact in ce imprejurari au murit. Poate ca pasarile au fost perturbate de ciudatul reflex al apelor cand au zburat deasupra si s-au zdrobit ca si insectele de geam”, a spus Nick Brandt.

El a reasezat pasarile pietrificate aruncate la mal in mediul lor natural sau intr-o pozitie naturala, redandu-le astfel o viata artistica.

7.

Lacul Natron din nordul Tanzaniei PIETRIFICA orice animal care atinge apa! VIDEO6

1
2
3
4
5
6
7
Articolul precedentPeretii unei BISERICI din Romania par sa vesteasca APOCALIPSA! Vezi GALERIE FOTO
Articolul următorCele mai INFRICOSATOARE superstitii, legende si mituri despre VAMPIRI! Vezi VIDEO