Acasă CIUDATENII Un barbat a stat cu VIERMELE in craniu patru ani! Ce au...

Un barbat a stat cu VIERMELE in craniu patru ani! Ce au descoperit medicii dupa OPERATIE!

349

Un barbat a ajuns la spital si a fost bagat direct in operatie dupa ce a stat cu un vierme in craniu timp de patru ani, acesta deplasandu-se 1 cm prin creierul victimei. 

In decursul a patru ani, viermele s-a deplasat de pe partea dreapta a creierului spre partea stanga, pe o distanta de aproximativ cinci cm.

Viermele se numeste Spirometra erinaceieuropaei si este originar din Orientul Indepartat, iar cazurile de infestare de acest fel sunt foarte rare, fiind inregistrate numai 300 de cazuri pana acum in intreaga lume.

Acest parazit provoaca inflamarea tesuturilor, convulsii, pierderi de memorie si dureri puternice de cap.

Nu se cunosc foarte multe informatii despre acest vierme, insa se banuieste ca oamenii se infesteaza consumand crustacee infestate, carne cruda de reptile sau amfibieni sau prin intermediul cataplasmei de broasca, remediu chinezesc folosit pentru a calma inflamarea ochilor.

Pacientul este din Marea Britanie si prima scanare la RMN a fost realizata in anul 2008.

Din fericire, viermele nu a depus oua si a fost scos in urma unei operatii, care a avut loc la spitalul Addenbrooke din Cambridge.

Dupa indepartarea parazitului, cercetatorii i-au analizat ADN-ul, pentru a stabili ce medicamente ar putea constitui un tratament eficient, daca vor aparea si alte cazuri de infestare.

Cercetarile au aratat, insa, ca specia este rezistenta la substantele folosite in mod normal impotriva viermilor de acest fel, de aceea s-a apelat, in final, la operatie.

Sursa: zooland.ro

Articolul precedentHORROR! Carne de OM in meniurile unor SCOLI si SPITALE!
Articolul următorPOLONIA este tara VAMPIRILOR! MORMINTE cu diferite CREATURI au fost descoperite intr-un CIMITIR!