Acasă LUMEA ANIMALELOR Un ELEFANT din Coreea de Sud poate sa imite limbajul uman! Vezi...

Un ELEFANT din Coreea de Sud poate sa imite limbajul uman! Vezi VIDEO

416

Un elefant dintr-o gradina zoologica din Coreea de Sud a invatat sa imite limbajul uman si poate sa pronunte deja cateva cuvinte, potrivit cercetatorilor.

Koshik, un elefant asiatic in varsta de 22 de ani, care traieste la Gradina Zoologica Everland din orasul Yongin, din apropiere de Seul, isi intampina vizitatorii pronuntand cuvintele “choah” (“bine”) si “nuo” (“culcat”).

El poate sa pronunte, aproape ca un om, cuvintele “annyong” (“salut”), “anja” (“asezat”) si “aniya” (“nu”), afirma cercetatorii sud-coreeni si cei europeni care au analizat “vocalizele” animalului. Elefantii nu pot sa isi foloseasca buzele pentru a emite sunete precum oamenii, intrucat buzele lor superioare sunt “sudate” de nas pentru a forma trompa.

Elefantul Koshik emite acele sunete rulandu-si trompa si introducand-o in gura. El isi plaseaza varful trompei pe limba sau pe bolta palatina pentru a crea diverse sunete.

Cercetatorii nu stiu deocamdata cum a reusit elefantul sa isi dezvolte aceasta capacitate de a repeta cuvintele pronuntate probabil de ingrijitorul sau din ultimii 19 ani, Kim Jong-Gap.

“Singurele legaturi sociale ale lui Koshik sunt cele cu ingrijitorul sa, iar noi credem ca el a invatat sa reproduca acele cuvinte cu scopul de a intari legaturile de incredere pe care le are cu Kim”, a spus Oh Suk-Hun, medic veterinar la Gradina Zoologica Everland, care a studiat comportamentul pahidermului cu oamenii de stiinta de la Universitatea din Viena.

Koshik s-a nascut in 1990 intr-o gradina zoologica din apropiere de Seul. A sosit la Everland la varsta de trei ani.

“Koshik e ca si cum ar fi copilul meu, pentru ca il ingrijesc de cand a sosit aici”, a declarat Kim Jong-Gap.

“Am dormit intr-un sac de dormit aproape de Koshik timp de o luna atunci cand am inceput sa ma ocup de el si cred ca din acest motiv ne-am apropiat pana in punctul in care el a inceput sa imite vocea mea”, a adaugat el.

Articolul precedentS-a nascut prima pisica Liliger din lume! VIDEO
Articolul următorReactia unui PAIANJEN cand se vede in oglinda! Vezi VIDEO